De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC

MOS-startdag

donderdag, 27 november 2014

Vernieuwd MOS is gevierd!

5 november 2014 werd het nieuwe MOS feestelijk voorgesteld. Trouwe en nieuwe MOSsers kwamen alles te weten over de nieuwe ondersteuning en communicatietools.

Na een warm, ludiek welkom door "directeur Kolenbrander" van improvisatietheater Improrlando gingen de deelnemers aan de slag in het MOS-wereldcafé en maakten ze kennis met de MOS-uitgangspunten. Dankzij het wereldcafé konden de 60 deelnemers hun stem laten horen: zij wisselden kennis uit, verdiepten zich in het thema, dachten na over hun mogelijk engagement, …

Om het "wij-gevoel" nog te stimuleren worden jongeren en leerkrachten opgeroepen om een "MOSsie", een selfie, te maken als ze iets rond MOS doen en dit te posten op Instagram via #mosvlaanderen. Zo zie je meteen waar anderen mee bezig zijn. De aanwezigen konden dit 5 november al eens uitproberen. Dit leverde leuke beelden op!

Tot slot was er de enige echte MOS-taart die het proeven van het nieuwe MOS waardig afsloot. De deelnemers keerden geïnspireerd, actiegericht en gemotiveerd terug naar school!

Presentatie MOS - Duurzame scholen, straffe scholen

Bekijk de sfeerbeelden hieronder van het MOS-Wereldcafé en andere MOS-startdag-beelden.

Fout